Alphen aan den Rijn introduceert servicenormen

Vandaag was er item op het NOS journaal over het feit dat de gemeente Alphen aan den Rijn een lijst met servicenormen heeft opgestelt waar het zich aan wil houden.

Deze normen heeft de gemeente niet voor zichzelf opgestelt maar voor haar burgers! Het doel van de gemeente is om burgers een beter gevoel te geven over haar dienstverlening. In 2008 moeten alle gemeenten in Nederland hun dienstverlening naar een hoger niveau getilt hebben. Alphen is de eerste die daar actief mee naar buiten treedt.

Enkele punten uit de lijst met servicenormen van Alphen aan de Rijn:

  • U wordt niet meer dan 2 keer doorverbonden.
  • De maximale wachttijd aan de balies is 15 minuten
  • U stuurt de gemeente een e-mail en binnen drie werkdagen ontvangt u een antwoord op uw vraag of informatie over de wijze van afhandelen

Lukt het de gemeente niet om zich aan de normen te houden dan hebben mensen die er last van hebben recht op een “waardebon van vijf euro, te besteden bij theater Castellum“.

Alphen aan den Rijn toont haar identiteit en bij deze nomineren we de gemeente Alphen aan den Rijn voor de 31Volts gelukkige-klanten-award !

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]