Kenniscentra: kennis van kennisdiensten?

Wist u dat Kenniscentra weinig tot geen inkomsten uit de verkoop van kennisdiensten hebben!

Uit onderzoek blijkt dat maar weinig kenniscentra (SCP, 2003) eigen inkomsten weten te genereren uit de verkoop van kennisdiensten en -producten -. Benutten de kenniscentra voldoende hun ‘schat aan kennis’?

Mijn ervaring is dat klanten van uw organisatie steeds veeleisender worden maar tevens geld over hebben voor kwalitatief goede dienstverlening, afgestemd op hun behoeften.

Er is tevens sprake van toenemende concurrentie tussen kenniscentra. Kenniscentra begeven zich vaak op dezelfde terreinen en spreken dezelfde financieringsbronnen aan. In de praktijk blijkt dat steeds meer kenniscentra benieuwd zijn naar de mogelijkheden om in de markt nieuwe inkomsten aan te boren, om de zelfredzaamheid te vergroten.

De cruciale vraag hierbij is of u in voldoende mate weet wat uw kennis waard is en hoe u de kennis en aanverwante diensten kunt verkopen.

  • De (commerciële) waarde van kennis leren begrijpen
  • Wat zijn de belangrijkste issues bij het exploiteren van kennis naar uw doelgroepen?
  • Hoe kunt u te commercialiseren kennis adequaat identificeren?

Kan uw kenniscentra zeggen dat de kennis optimaal bij de doelgroepen komt?

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]