Makelaarsland alweer op de schop?

Makelaarsland voor de tweede keer op z’n kop door een nieuw dienstverleningsconcept.

De wereld van de woningmakelaars zal nooit meer hetzelfde zijn. Een nieuwkomer in de markt heeft binnen 1 jaar de absolute toppositie bereikt. Makelaarsland kreeg in de eerste 10 maanden van haar bestaan het kostbaarste bezit van maar liefst 1000 huisverkopers toevertrouwd. Zij kozen voor Makelaarsland omdat zij een NVM-makelaar willen, maar tevens voor enige zelfwerkzaamheid een fikse korting krijgen.

Internet en interactieve dienstverlening bieden veel kansen in de makelaardij. Het volgende initiatief staat alweer voor de deur.

31Volts geniet van alweer een initiatief in makelaarsland: Igglo in Finland. In co-creatie met de burger staat dit concept voor een zelfinitierende dynamiek in de woningmarkt. Iets voor Nederland?

De Finse makelaar Igglo heeft elk gebouw in Helsinki gefotografeerd en deze gecombineerd met het andere foto’s en kaarten. Op elk huis kan geboden worden, ook op degene die helemaal niet te koop staan! Mensen die geïnteresseerd zijn kunnen een bod plaatsen. Een belangrijke eigenschap van een personal home brand is de compleetheid. Straks zijn niet alleen alle Finse huizen beschikbaar maar alle huizen, wereldwijd. Niet alleen met foto’s van nu maar ook met foto’s van de winter, de zomer, de herfst en de lente. Niet alleen van vorig jaar, maar ook van tien jaar geleden. Niet alleen met de prijs van de dat huis, maar ook de prijs die er toen voor werd gevraagd. Als we straks ergens ter wereld een gewild huis zien, kunnen we direct een ‘alert’ aanmaken bij ons personal home brand. Die informeert ons dan direct als het huis te koop komt.

Heb jij al een bod op je huis?

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]