Dromen om te vliegen!

Een groep studenten van de TU-Delft en de Universiteit Maastricht is bezig met de ontwikkeling van een door fiets-kracht aangedreven vliegtuig. Team Icarus. In september 2007 hopen zij het wereldrecord vliegen op eigen kracht uit 1988 te verbeteren. Het doel is om meer dan 200km te vliegen.

Het is fantastisch om te lezen dat studenten met een droom deze gaan waarmaken.

Maar wat ik mij afvraag; waar zijn Gazelle, Batavus of Giant? Waar zijn de grote namen uit de Nederlandse fietsindustrie(*)? En waarom zijn ze niet bij dit project betrokken? Waar zijn de dromen gebleven?

Als de Nederlandse industrie geen dromen meer heeft, hoe zit het dan met ons (Nederlands) innovatief vermogen? Is de vooruitgang in onze technologische ontwikkeling echt afhankelijk van studenten en een grote groep kleine sponsors? Zijn we op de goede weg?

(*)Vanuit de fietsindustrie is Challengebikes de sponsor van dit project. Respect voor Challenge!

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]