I-garage, transparante dientverlening is niet moeilijk!

I-garage maakt automarkt transparant

  • 40 procent van de automobilisten twijfelt wel eens aan de factuur van de automonteur. Wie zegt dat hij echt zo lang met de reparatie bezig is geweest? Franchiser ABC Autoservice zet webcams in om de markt transparanter te maken.
  • Zo kan de klant op de voet volgen wat er gebeurt met zijn auto. Via internet volgt u alle handelingen van de monteur en krijgt u inzicht in het uurtarief van de beste man.
  • Voor het gemak digitaliseert ABC (A Better Car) Autoservice ook uw onderhoudsboekje. Heeft de garage direct een mogelijkheid om u te spammen met allerlei overbodige aanbiedingen.

Leuk!!!

Vanuit het perspectief van de klant start een betekenisvolle ervaring bij een telefoongesprek, webbezoek, de service (experience) zelf en followup acties. Elke stap moet passen in de beleving van de klant. Elke ervaring heeft dus verschillende contactmomenten en momenten van de waarheid, die de kwaliteit van de ervaring kunnen versterken of kunnen afbreken.

De afstemming klant-garage laat in de praktijk nogal te wensen over. Met een vaak gepeperde factuur als afsluiter van de dienst. alles naar tevredenheid verlopen: NEE.

Mate van co-creatie en klantbeleving
Klanten willen meer regie, keuzes en vrijheid. Geef klanten de ruimte om in co-creatie hun serviceverlening te maken. In dit geval laat de i-garage u meekijken in de keuken en u beslist mee op cruciale momenten…

Meer intimiteit
De technologische ontwikkelingen hebben hun invloed op de beleving van de dienstverlening door de klant. Soms negatief maar in dit geval een sterk impuls aan de transparantie van de dienstverlening. U heeft het met uw eigen ogen kunnen zien.

In juni wordt de eerste ‘i-garage’ geopend in Lisserbroek.
Ver rijden voor een beurt maar zeker de moeite waard voor een andere beleving van de jaarlijks garagebeurt.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]