Event 'kunstgras': samen met jouw organisatie overgewicht te lijf

Overgewicht te lijf op event Kunstgras

Overgewicht is een groot en toenemend probleem bij de Utrechtse jeugd. Een op de vijf Utrechtse kleuters heeft overgewicht en een op de twintig heeft zelfs ernstig overgewicht.

Veel overgewicht, ongezonde voeding en weinig beweging. Een op de vijf Utrechtse kinderen heeft overgewicht (obesitasvereniging.nl). Landelijk is dit een op de acht. Utrechtse kinderen van laag opgeleide ouders en allochtone kinderen bewegen aanzienlijk minder dan gemiddeld. De voedingsgewoonten zijn in Utrecht minder goed dan landelijk. Uit de literatuur blijkt dat overgewicht zich vaak voortzet tot in de volwassenheid en de kans verhoogt op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes. Ander onderzoek laat zien dat voeding, beweging en inactief gedrag (computeren, tv kijken) sterk bijdragen aan het ontstaan van overgewicht, en omgevingsfactoren als weinig speelplekken en onveiligheid spelen hierbij een belangrijke rol.

Preventief optreden tegen overgewicht!
Traditionele diensten en producten volstaan niet in de wereld van de jeugd. Zij zijn opgegroeid met Internet, MSN, gsm’s en games. De webcultuur is hun tijdgeest. De jeugd is nog steeds dol op een hype, en is gevoelig voor sociale status richting hun vrienden, de jeugd omarmt de ‘digitale identiteit’. De cultuur is aan het verschuiven van een schrift naar beeldcultuur, de jeugd heeft tevens een ruime belevingswereld.

De jeugd wil betrokken worden, in co-creatie, met de juiste beleving.

De aanleiding: de Utrechtse marktplaats
Op 26 april organiseert Cultureel Midden en Kleinbedrijf Utrecht (CMKBU) in de Utrechtse meubelfabriek Pastoe en het Dutch Design Center het Kunstgras evenement.

Kunstgras is een nieuw, verfrissend evenement dat verbindingen tussen het Cultureel Midden- en Kleinbedrijf en het grote bedrijfsleven in de Gemeente en Provincie Utrecht wil stimuleren.

31Volts neemt deel aan de Utrechtse Marktplaats
Op de Utrechtse Marktplaats worden creatieve goederen, diensten en producten verhandeld op basis van gesloten beurzen. Een advocaat kan bijvoorbeeld een aantal adviesuren ter beschikking stellen in ruil voor een nieuw ontwerp van zijn website. Alle genodigden van Kunstgras zullen bij inschrijving worden gevraagd wat ze specifiek op de Marktplaats willen komen halen en brengen. Op basis van vraag en aanbod zal een organisatieteam proberen ‘deals’ tot stand te brengen. Het concept voor deze creatieve veiling wordt ontwikkeld in samenwerking met veilinghuis Christie’s. Directeur Jop Ubbens zal op de avond zelf de presentatie voor zijn rekening nemen.

31Volts verhandelt “Hoe kun je preventief overgewicht voorkomen?”. Kan het voorkomen van obesitas een hype worden onder de jeugd?

In de aanbieding: 4 uur conceptuele “out of the box” denkkracht.

Wij nodigen maatschappelijke partijen u uit om in 1 sessie van 4 uur de jeugd te herontdekken, nieuwe krachtige inzichten te verkrijgen en deze te vertalen in echte oplossingen inzake het “voorkomen van overgewicht” bij de moderne jeugd.

Onze passie, creativiteit en expertise zetten we als maatschappelijk geëngageerd Utrechts bedrijf graag in om een groeiend maatschappelijk probleem op effectieve wijze aan te pakken.

Gevraagd tegenbod ……
We vragen van een relevante speler in het veld van preventieve programma’s obesitas (gemeente, provincie, zorgverzekeraar, GGD, etc.)

  • om enkele relevante partijen uit het veld bijeen te brengen;
  • een ruimte beschikbaar te stellen;
  • koffie e.d.

In co-creatie, in een creatieve sessie van 4 uur wordt gewerkt aan nieuwe aansprekende preventieoplossingen overgewicht voor de jeugd van vandaag

Het resultaat hiervan ..

  • U krijgt vernieuwende perspectieven over het vraagstuk van obesitas;
  • U krijgt inzicht in enkele aansprekende oplossingen uit het buitenland, die ouders en kinderen ‘in beweging’ hebben gekregen;
  • U krijgt een inspirerende sessie om concepten te bepalen, die aansluiten op de wereld van de jeugd en de Utrechtse praktijk preventief voorkomen obesitas positief “te versnellen”.

Doelstelling: preventief voorkomen van obesitas wordt een hype onder de jeugd!!

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]