Kunstgras Utrecht een wervelend succes

De jeugd van Utrecht grote winnaar van de avond
De jeugd van Utrecht is de grote winnaarGisteren (26 april 2007) was de dag van Kunstgras Utrecht. Het evenement bedoelt als “voedingsbodem voor creatieve kruisbestuivingen” verliep uitstekend. Ondanks het warme weer waren de bezoekers in grote getallen (+/- 450) afgekomen om bij dit nieuwe Utrechtse evenement aanwezig te zijn.

Zoals we eerder schreven op deze blog was 31Volts ook van de partij en had een uniek aanbod voor de Utrechtse Martkplaats. Het bod was uniek in de zin dat het tegenbod in dit geval ten goede komt aan de gehele samenleving en niet direct aan 31Volts.

De Utrechtse Marktplaats, een veiling waar geboden kon worden op diverse immateriële stukken, stond onder leiding van een strenge doch rechtvaardige veilingmeester van Christies.

Op het veilingspodium werd 31Volts vertegenwoordigd door Marcel Zwiers. Hij mocht in 60 seconden het bod zo goed mogelijk proberen te verkopen aan de zaal. Marcel haalde het feit aan dat Utrecht niet alleen de meest creatieve stad van Nederland is maar ook de stad met de meeste kinderen die last hebben van overgewicht. Dit was direct de verbinding tussen de creatieve avond en een maatschappelijk probleem waar we met z’n allen mee te maken hebben.

Ons aanbod

Met de burgemeester als toeschouwer werd duidelijk dat dit maatschappelijke vraagstuk erg leeft. Direct nadat de veilingmeester het sein had gegeven dat het bieden kon beginnen gingen een aantal handen de lucht in. Onder meer de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht schaarden zich achter het initiatief met een bod. In tegenstelling tot wat de meeste bezoekers verwachtten ging geen van deze 2 grote partijen er met het bod van door. Het bod kwam terecht bij Mixe, een enthousiast medisch marketingbureau.

De vele reacties na afloop van de veiling deden ons ontzettend goed. Zo ontvingen we na afloop zelfs nog een aantal aanbiedingen van andere partijen die graag hun steentje willen bijdragen in dit verhaal. De eerste contacten zijn gelegd. Binnenkort gaan we met de partijen aan de slag om een succesvol vervolg te geven aan dit verhaal!

Het belangrijkste resultaat van de succesvolle avond is dat er bereidheid, betrokkenheid en enthousiasme is getoond om met creativiteit en design-denken de jeugd van Utrecht te helpen aan een gezondere toekomst.

Op de avond zijn er veel foto’s door diverse mensen gemaakt. Hieronder de foto-impressie van de avond door de ogen van 31Volts.

Namens 31Volts willen we de organisatie van Kunstgras bedanken voor de hele avond!

Kunstgras, bieders, bezoekers bedankt!

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]