Nieuwe diensten ontwikkelen, ben je klaar voor de uitdaging?

Jeff Howard heeft op Design for Service een verwijzing naar een van de betere presentaties over Service Design, genaamd “Developing New Services: Are You Ready for the Challenge?“.

Is GM a product company or a service company?

In de presentatie wordt met aansprekende voorbeelden toegelicht wat de rol van Service Design is en hoe het zich verhoud ten opzicht van bijvoorbeeld Poduct Design. De waarde van emotie wordt besproken en hoe je kunt voorkomen dat jouw dienst in de categorie van “commodized” producten terecht komt maar een “Wow, I gotta have that!” gevoel oproept.

Verder wordt stilgestaan bij de verhouding tussen innovatie en diensten. Diensten zijn ontastbaar daarom is innovatie op dit vlak veel moeilijker om te begrijpen, het vereist andere expertise en hulpmiddelen. Toch zijn er juist op dit gebied heel veel mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering.

Service innovation is amorphous. The science is just emerging, especially
as compared to a mature discipline such as new product development.

Al met al is het een hele waardevolle presentatie over de verschillende aspecten waar we met z’n meet te maken hebben als we betere diensten willen ontwerpen.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]