Obesitas, en de belevingswereld van onze jeugd.

Afgelopen donderdag is de aftrap gegeven door Paul Rosemöller van Convenant overgewicht. Rösemuller luide de noodklok. De Nederlandse jeugd is veel en veel te dik aan het worden. 1 op de 5 kinderen lijd aan overgewicht. Een serieus probleem voor de toekomst van Nederland.

Alle kranten sprongen hier meteen bovenop.

Op zichzelf is deze media aandacht goed nieuws. Maar met media aandacht los je geen problemen op. We moeten serieus aan de slag om Nederland weer fit te krijgen.

Op 26 april 2007 heeft 31Volts een bijdrage geleverd aan de Design Veiling op het Design Festival Kunstgras. (Lees ook deze post op ons blog). 31Volts heeft hier “4 uur conceptuele ‘out of the box’ denkkracht” geveild. Ons doel is om niet zelf met een oplossing te komen om het probleem op te lossen. Onze kwaliteit zit in het inzichtelijk maken van de belevingswereld van ‘de klant’. En in dit geval is die klant de jeugd van vandaag.

Tijdens deze veiling hebben onder andere de gemeente Utrecht, De Provincie Utrecht en de GG&GD meegeboden. Uiteindelijk is Mixe, Medisch Marketingbureau er met de buit vandoor gegaan.

Op dit moment zijn wij, samen met Mixe, druk bezig met de voorbereidingen voor de organisatie van de geveilde sessie. Wij zullen hiervoor alle betrokken partijen vragen om hieraan mee te doen.

We moeten weer zicht krijgen in de wereld van de jeugd!

Omdat onze kern ligt in het inzichtelijk maken van de belevingswereld van ‘de klant’ gaan wij juist hier de jeugd vragen om mee te doen. Zij weten tenslotte het best wat bij hun past. Zij zijn degene die plezier moeten hebben in de dingen die ze doen. En dus ook plezier hebben in het aanpakken van overgewicht bij hunzelf en hun vriendjes en vriendinnetjes.

Om uiteindelijk aan het eind van de dag met een concept te komen dat heel nauw aansluit bij de jeugd hebben wij steun nodig. Steun van partijen die het concept kunnen helpen ontwikkelen en vormgeven. Partijen die de slagkracht hebben het concept te implementeren. Werk jij bij zo’n organisatie, neem dan contact met 31Volts op. Wij gaan graag een gesprek met je aan.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]