Service concepten nabootsen in rollenspel scenario's

Een rollenspel om de dienstverlening te toetsen…

Role playing means physically acting out what happens where users interact with products or services. Define a character or characters who will use or deliver the end product or service you are designing. Isolate key moments where these users interact with your product or service, and then act them out. Design Council.

31Volts hanteert in haar Service Design aanpak juist interactieve vormen om deelnemers nieuwe diensten te laten ervaren.
Bij een incubator centrum heeft 31Volts een rollenspel geïntroduceerd om de dienstverlening tussen de incubator en de starters na te kunnen bootsen.

De deelnemers krijgen de vrijheid om het script van de dienst te schrijven met als gevolg een gemotiveerde participatie van de startende bedrijven. In co-creatie is de basis gelegd voor toekomstige diensten om starters te begeleiden naar een succesvol bedrijf binnen de broedplaats van de incubator.

roleplay
Bron:Flickr, Joshwah.

hoe werkt het?

Service scenario rollenspel nodigt mensen uit om in hypothetische situaties de dienstverlening te ervaren en te evalueren. De deelnemers krijgen diverse rollen en bepalen vanuit een kader zelf de scripts. Tijdens het rollenspel volgen de deelnemers het script. De starters en de incubator leren van elkaar en krijgen nieuwe inzichten over hoe de dienstverlening een echte oplossing voor beide partijen wordt.

De kracht van het rollenspel ligt in de interactiviteit, welke creativiteit stimuleert en tevens het delen van kennis en ervaringen. De scripts maken het gemakkelijk om echt in te zoomen op de realiteit en de toegevoegde waarde van nieuwe service scenario’s.

Wil jij scenario’s over behoeften, wensen, levensstijlen en de beleving van klanten ervaren,
denk dan eens aan de meerwaarde van service scenario rollenspellen.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]