Workshop Service Design

Nu veel klanten in Nederland kennismaken met de werkwijze van Service Design, vindt 31Volts het tijd worden om de brede meerwaarde van Service Design aan klanten over te brengen.

Klanten vragen aan ons:

wat kan Service Design, diensteninnovatie nog meer voor ons betekenen?

Workshop Service Design (diensteninnovatie)

In de workshop creëren we dus, met u, de diensten van morgen, afgestemd op de klanten van nu.

Service Design
Voor wie
New business managers
Innovatiemanagers
Servicemanagers
Managers publieksdiensten

Het doel
De workshop geeft de deelnemers de mogelijkheid om nieuwe dienstverleningsconcepten te bepalen, die beter aansluiten op de behoeften, levenswijze, beleving van hun klanten.

  • Hoe ga je als organisatie service innovatie systematisch aanpakken?;
  • Hoe benut u de mogelijkheden van nieuwe (geaccepteerde) technologieën (internet, mobiele diensten) om de klantrelatie te versterken;
  • Hoe speelt u in op snel opkomende markten, nieuwe segmenten, behoeften en hoge verwachtingen klanten.

Het programma
Een sterk inzicht in de voorkeuren, behoeften, gedachten van de klant geven u de mogelijkheid om uw dienstverlening te onderscheiden van anderen.

  • In een interactieve workshop maakt jouw organisatie kennis met de werkwijze van Servicedesign en de hedendaagse trends in dienstverlening;
  • Op het grensvlak van design en kennis van trends in dienstverlenend Nederland, gaan we nadenken over de toekomst van service (branding). Bestaande diensten van bedrijven herontwerpen we tot betekenisvolle belevenissen (service experiences);
  • Naast bedrijven als IKEA en Bol.com, gaan we in op eigen cases;
  • Daarnaast identificeren we scenario’s over behoeften van klanten en bedenken we welke diensten daarbij passen;
  • En omdat je vrijwel altijd te maken hebt met aanbieders van concurrerende of complementaire diensten, leren we hoe je de unieke kenmerken en voordelen van je dienst op emotioneel niveau bij je klanten kunt laten landen.

Binnenkort op de 31Volts site meerdere workshops, die u laten kennismaken met werkwijzen die succesvol innoveren in dienstverlening een stuk makkelijker maakt.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]