Concept Building

Vandaag hebben we het project ‘Concept Building’ afgerond. Concept Building is een project dat we in opdracht van de Hogeschool Utrecht (HU) hebben uitgevoerd. De vraag die ons is gesteld was de volgende:

Een drietal ICT afdelingen gaan van het nieuwe schooljaar op één locatie gevestigd worden. Dit wordt het Instituut ICT van de HU. Nu hebben deze drie studierichtingen alle drie een eigen karakteristieke cultuur. Dat geldt zowel voor de studenten als de docenten. Willen jullie voor ons uitzoeken hoe wij, als HU, het Instituut zo kunnen inrichten dat alle studenten en medewerkers zich er thuis voelen. Iedereen moet zijn eigen identiteit kunnen behouden zonder dat er eilandje ontstaan.

Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden hebben wij een methode ontwikkeld die wij Concept Building hebben genoemd. In deze werkwijze hebben wij een aantal creatieve sessies gedaan met studenten en medewerkers waarbij wij hun gevraagd hebben; ‘Wat vind jij belangrijk?’.

Dit heeft tot hele zinvolle inzichten geleid. Het was zelfs zo dat de werkwijze stimuleerde om niet alleen keuzes te maken op basis wat wij hebben aangereikt, maar om zelf ook verder te denken en met eigen ideeën te komen.

Concept Building

Wil je kennis maken met deze werkwijze? Ben je interieur ontwerper of Architect? Ben je binnen een organisatie betrokken bij een verhuizing? Of ben je werkzaam op een facilitaire afdeling van een organisatie? Dan is het misschien interessant om een keer onze workshop Concept Building te volgen.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]