Kenniscentra workshop kennisschatten en schattenjagers

Kennisschatten en Schattenjagers

“Kennis vermarkten naar eindgebruikers”

De toegevoegde waarde van een kenniscentrum is sterk afhankelijk van de wijze waarop het centrum inspeelt op de vraag van haar eindgebruikers. Er ontstaat een nieuwe generatie methoden en technieken om klantinzichten te vertalen in aansprekende (kennis)diensten.

knowledge flickr

Nieuwe perspectieven om kennis op een toegankelijke wijze ter beschikking stellen aan de eindgebruikers.
Kenniscentra zijn in beweging, de workshop kan een versneller zijn voor kenniscentra in het overdrachtvraagstuk van kennis naar eindgebruikers.

Denken in kennisdiensten
31Volts benadert kennisontsluiting vanuit een dienstverlenende optiek. We spreken over
kennisdiensten die aansluiten op de behoeften, de context en de belevingswereld van een doelgroep.
We stellen via kwalitatief marktonderzoek vast op welke wijze een doelgroep informatie in hun praktijk tot zich neemt en vertalen dit vervolgens naar welke diensten hierop aansluiten. De visie om vanuit kennisdiensten te denken komt voort uit het feit dat mensen steeds meer “service minded” zijn. De mensen, en dus ook klanten, worden kritischer, minder loyaal en veeleisender. Daarnaast wordt ook het probleem van “informatie-overload” steeds groter.

Wij zien in praktijk dat kenniscentra op dit moment nog steeds voornamelijk aanbod gedreven zijn. Daarbij blijkt dat de overdracht van kennis naar de praktijk moeilijk van de grond komt.

Benutten de kenniscentra voldoende hun ‘schat aan kennis’?

Laat u inspireren in deze workshop!

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]