Meest recente boek Steven de Groot: schoonheid in organisaties

Schoonheid in organisaties

Nederlandse organisaties zijn lelijk. Er werken lelijke mensen, die met lelijke motieven, in lelijke gebouwen en met lelijke processen lelijke producten en diensten voortbrengen.

lelijke mensen flickr
Het team van 31Volts
Steven de Groot (MBA)

Steven maakt deel uit van het team van 31Volts.

Steven – opgeleid als productontwerper én bedrijfskundige – wil jou met dit boek aanzetten om na te denken over de schoonheid in jouw eigen organisatie en jou bewegen te werken aan een mooiere organisatie door handvatten aan te reiken voor de betekenis van schoonheid voor jouw medewerkers, de organisatieaspecten zoals leiderschap, cultuur, fysieke inrichting en werkplek, processen en het schoonheidsimago van jouw organisatie.

Oog hebben voor schoonheid
Waar we ons dagelijks omringen met kunst en mooie dingen, vergeten we oog te hebben voor schoonheid in ons werk. En hoewel steeds meer organisaties zich ook op meer altruïstische doelen richten en aan de slag zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), zijn nog maar weinig organisaties bezig met Esthetisch Verantwoord Ondernemen (EVO).

boek Steven

‘Schoonheid in organisaties’ gaat in op vragen als:

  • Wat is schoonheid in organisaties?
  • Levert schoonheid wat op?
  • Wat is het verschil tussen schoonheidsproductie en productieschoonheid?
  • Hoe kunt u werken aan schoonheid in uw organisatie?

Bijdragen van Penta Scope, het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho), Koninklijke Hulshof’s Verenigde Fabrieken BV, Randstad, het Ministerie van Economische Zaken, het Nationale Ballet en een elektronicaconcern illustreren het boek rijkelijk en bieden letterlijk mooie voorbeelden van hoe het anders kan.

Hoe vaak kijk jij in de spiegel naar de schoonheid van jouw organisatie?

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]