29 november 2007: open workshop QR Codes

Op donderdag 29 november organiseren Marc Fonteijn (31Volts & Mobile Monday Amsterdam) en Raimo van der Klein (MobMinds & Mobile Monday Amsterdam) een open workshop rond QR Codes.

Mobiel internet is hot! Maar het kan hotter!
QR Codes zijn de fysieke equivalent van de hyperlinks zoals we die allemaal van het internet kennen. Nog even en we “klikken” en “browsen” met z’n allen via onze telefoon door de omgeving! QR Codes hebben in Japan een enorme boost gegeven aan het gebruik van mobiel internet. Hoe lang duurt het nog voordat Nederland volgt en welke bijdrage kunnen wij leveren om dit proces te versnellen?

Wat gaan we doen
Na een korte presentatie over wat QR codes zijn, waar en hoe ze al voor gebruikt worden gaan we in een aantal groepen interactief aan de slag. Wat kunnen QR Codes voor consumenten en organisaties betekenen? Hoe kunnen klanten met QR Codes beter bedient worden?
In een “creatieve sessie” werken we aan de hand van QR Codes aan nieuwe inzichten voor de toekomst van het mobiele internet.
We bespreken waarom QR Codes in Nederland nog niet doorgebroken zijn en waar je rekening mee moet houden als je QR Codes wil gaan inzetten.

Doel van de workshop

  • Een tipping-point creëren voor de doorbraak van QR Codes in Nederland!
  • Nieuwe inzichten en toekomst scenario’s rond de toepassing van QR Codes in kaart te brengen

Resultaat
Na de workshop heb je de benodigde inzichten om QR Codes in te zetten; waar, hoe en waarom. Je hebt volop inspiratie opgedaan, nieuwe toepassingen bedacht en je kent de praktijkvoorbeelden om QR Codes succesvol in te zetten.

Voor wie
Zoals gezegd, we willen de tipping-point voor QR Codes creëren. Iedereen die daar een bijdrage aan wil en kan leveren is welkom! Daarbij zijn organisaties die willen ontdekken hoe ze QR Codes kunnen gebruiken en inzetten extra welkom. De workshop is dus interessant voor:

  • Uitgevers / print-media
  • Reclame- / communicatiebureau’s
  • Mobiele operators
  • en verder iedereen die iets met QR Codes heeft..

Wanneer
Donderdag 29 november van 17:00 tot +/- 19:00 uur (met borrel-afterparty uitloop)

Kosten
€0,- er komt een tipping-jar waar iedereen vrijwillig zijn donatie kan doen om de hapjes/drankjes te bekostigen. Met dank aan de facilitating-sponsor (zie hieronder) is de tipping-jar is komen te vervallen!

Waar (nieuwe locatie!)
De boerderij” – Landgoed Sandwijck
Utrechtseweg 301
3731 GA De Bilt
Routebeschrijving
Met grote dank aan Sogyo voor het beschikbaar stellen van hun locatie en faciliteiten!

Deelnemen
Aanmelden voor de workshop kun je doen door het onderstaande formulier in te vullen of stuur door een email naar marc[at]31v[dot]nl te sturen. De workshop is geweest!

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments

  • Comment by Martijn

    Helaas belemmerd! maar ben wel benieuwd naar de uitkomst van deze workshop!

31Volts [Service Design]