Inwoners herontwerpen Eindhoven

In alle steden over heel de wereld zijn ze het erover eens: ontwerpers blijken de aangewezen personen om complexe vraagstukken over de stad van een verlossend antwoord te voorzien. Zij zijn het als geen ander gewend om problemen te ontrafelen, analyses te maken en alles in twijfel te trekken. Om vervolgens met een ‘andere’ oplossing te komen. Een oplossing die misschien niet direct voor de hand ligt, maar soms wel meerdere problemen tegelijk aanpakt.

Met deze woorden begint de flyer waarin het programmabureau Design van de gemeente Eindhoven inwoners oproept om met nieuwe ideeën te komen waarmee Eindhoven een prettigere stad wordt.

Herontwerp Eindhoven

Er zijn 8 thema’s waar de inwoners mee aan de slag kunnen. 8 thema’s die om creativiteit vragen en om ‘anders denken’ zoals de gemeente zelf zegt :

  1. Verbeter de infrastructuur van de stad.
  2. Zorg dat het veilig wordt in Eindhoven.
  3. Maak het hier schoon.
  4. Laat mensen deelnemen aan de samenleving.
  5. Geef jongeren een plek waar ze zichzelf kunnen zijn.
  6. Kleur de stad mooi groen.
  7. Laat ons en anderen zich thuis voelen.
  8. Houd de inwoners gezond.

De Köln International School of Design (KISD) is als Service Design partij bij het project betrokken. Verder zijn bij het project betrokken Design Management Europe (DME) en Pro Inno Europe. Helaas is het nog lastig om via google en de gemeente website achter meer details van het project te komen.

Herontwerp Eindhoven

Ik ben een groot voorstander van het inzetten van creativiteit voor het aanpakken van maatschappelijk vraagstukken.
Ben dan ook benieuwd wat dit project gaat opleveren voor Eindhoven en of we een vervolg gaan zien in de rest van Nederland (Utrecht is (was?) de meest creatieve stad van NL…).

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

31Volts [Service Design]