Innovatie, de verwachtingen voor 2008

In BusinessWeek staat een interessant artikel: Innovation Predictions 2008.

“…the only constant will be change”

Er is een generatie voor nodig geweest om ‘Quality Movement’ bedrijfsculturen te veranderen. De ‘Innovation Movement’ staat nog in haar kinderschoenen, maar groeit snel.

Design Denken
In het artikel staat onder andere dat organisaties op zoek zijn naar nieuwe tools en methodes om veranderingsprocessen te versnellen. Maar ook ‘Design Denken’ gaat een grote rol spelen om cultuur veranderingen in organisaties teweeg te brengen.

“What’s up for 2008? Keep an eye on the business schools. Companies are demanding that their managers be more creative and less obsessed with cost and efficiency…”

De rol van de designers als creativiteit specialist.
De vraag die ik hierbij stel is of managers de aangewezen personen zijn om zich creativiteit als denkwijze eigen te maken. Of dat de innovatie, met name van diensten, niet vanuit een design perspectief ontwikkeld moeten worden? Krijgt de designer een nieuwe rol? De rol van creativiteit specialist?

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]