Authenticiteit maakt niet gelukkig

In het licht van de authenticiteit discussie (/hype?) is er een interessante TED talk waarin Malcolm Gladwell vertelt dat we over het algemeen helemaal geen authentieke producten willen. Authentieke spaghetti-saus maakt ons niet gelukkig, lekkere spaghetti-saus daarin tegen des te meer!

Het lijkt zo voor de hand te liggen maar wederom komt het er op neer dan je gewoon moet weten wie je gebruiker / klant is. Dit moet je niet bedenken, dit moet je onderzoeken! Jouw gebruiker is de expert maar je moet deze expert wel op de juiste manier betrekken. Doe je dit goed dan kun je dus 600 miljoen dollar in 10 jaar verdienen met het verkopen van spaghetti-saus en niet geheel onbelangrijk jouw gebruiker / klant wordt er nog beter van ook!

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]