Centre for Design Innovation, een voorbeeld voor Nederland!

Soms heb je het gevoel dat je het hele internet uitgelezen hebt en je niets nieuws meer gaat tegenkomen. Zeker als je bezig bent met een specifiek onderwerp waar de hoeveelheid informatie beperkt is (lees: Service Design). Hoe leuk is het dan om toch verrast te worden door een fantastisch initiatief dat al meer dan een jaar online staat! Zo stuitte ik dus onlangs op de website van het Centre for Design Innovation.

CfDI is een initiatief in het leven geroepen door de Ierse overheid om de rol van Design als innovatiemiddel onder de aandacht te brengen.

Why is design important? Our research shows Irish companies that value design innovate more often. Not only that, but Irish companies that value design innovate more successfully. And those companies that integrate design more strategically within their organisations experience greater demand for their goods and services.

Innovationbydesign

Wat mij betreft is het CfDI een uitmuntend voorbeeld hoe subsidiegeld goed besteed kan worden. De communicatieuitingen zijn overzichtelijk, praktisch en toegankelijk voor iedereen. De “cards” (User-centered, Brand & Service Design) zijn een genot om door te lezen, niet alleen qua vorm maar zeker ook qua inhoud!

Daarnaast is er een overzicht met case studies waarin aan de hand van enkele sprekende voorbeelden inzichtelijk wordt gemaakt hoe je design toepast om te innoveren in zeer uiteenlopen branches (van vliegveld tot supermarkt tot online marketing).

Innovationbydesign

Ik heb begrepen dat enkele mensen van het CfDI aanwezig zullen zijn op de Service Design conferentie. Ideale gelegenheid als je met ze kennis wil maken!

Marc Fonteijn

Marc Fonteijn

Als medeoprichter van 31Volts houdt Marc zich bezig met het verleggen van grenzen binnen service innovatie. Marc helpt organisaties om waarde te creëren voor hun klanten door middel van design.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]