Diensteninnovatie voor ontwerpers

Op 19 oktober jongstleden heb ik een presentatie gegeven op de Dutch Design Week 2009 in Eindhoven. Voor deze gelegenheid heb ik een opdrachtgever van ons, André Schoorlemmer van Rijkswaterstaat uitgenodigd om te vertellen wat service design voor hem betekend heeft.

De belangrijkste reden voor ons om te presenteren is om in Nederland aan ontwerpers te laten zien dat er meer te ontwerpen is dan alleen producten. Wat dat betreft begaven wij ons in het hol van de leeuw; in meerdere zalen was het ontwerpvak vertegenwoordigd door producten. En wat voor producten! Erg mooi! Ik denk dat wij in Nederland trots mogen zijn op onze design traditie.

Onze rol op de Dutch Design Week was er op gericht om een nieuw kijk op design te presenteren. Voor ontwerpers betekent dit dat ze hun kwaliteiten als creatief denkers en doeners in een breder perspectief kunnen plaatsen. Ter introductie ben ik de evolutie van de ontwerper in grote stappen doorgelopen. Aan de hand van ons project voor Rijkswaterstaat heb ik een verhaal verteld over het soort opdrachten waarvoor service design bureaus als de onze gevraagd worden. Ik heb laten zien wat wij in een service design project doen én wat wij opleveren; wat ons eindresultaat is.

De presentatie hebben wij op video opgenomen en online gepubliceerd. Veel kijkplezier.

Service Design door Marcel Zwiers – Dutch Design Week 2009 from 31Volts on Vimeo.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]