Een terugblik op de eerste Service Design Thinks

Donderdag 18 februari werd in Amsterdam de eerste Nederlandse Thinks georganiseerd door het Service Design Netwerk Nederland.

Programma

Geke van Dijk van STBY zat de avond voor en stak van wal met de introductie. Ze introduceerde de 4 sprekers en een aantal voorzetten voor discussie achteraf.
Elke spreker kreeg 10 minuten gesprekstijd met daarna nogmaals 10 minuten voor discussie en Q&A.
De sfeer was erg open en experimenteel; het netwerk gaat in co-creatie richting geven aan haar activiteiten. Hier werd graag gehoor aan gegeven. Er werd besproken met welke reden mensen aanwezig waren, wat ze van het netwerk verwachten en zelf kunnen bieden. We kwamen aan het eind tijd te kort om met de hele zaal verder te discussiëren.

Deelnemers

De Waag society stelde een zaal ter beschikking voor ongeveer 50 mensen, maar het aantal aanmeldingen en geïnteresseerden kwam al gauw boven de 70 uit. Van leden van het netwerk tot studenten. Van een klein aantal dienstverleners tot vele ontwerpers en consultants die service design herkennen als onderdeel van hun bezigheden. Zelfs iemand uit België die erg te spreken was over het initiatief, de open mentaliteit en het ‘delen’!

De dillema’s in Service Design

Het is duidelijk wanneer je een loodgieter moet bellen, maar wanneer bel je een servicedesigner? Marcel kaartte hedendaagse dilemma’s en uitdagingen aan waarmee organisaties spelen en stelde de vraag ook aan het publiek.

Benieuwd naar de andere sprekers? Alle presentaties zijn opgenomen op video en te zien op de SDNNL-site.

Vervolg

Er is zeker vraag naar het soort bijeenkomsten, de Thinks, Drinks, Talks en Labs worden goed bezocht. Reacties, tips en bijdrages zijn van harte welkom op info@servicedesignnetwerk.nl
De frequentie van de Thinks is eens per 2 maanden. Houd de SDNNL-site in de gaten voor de thema’s en volgende bijeenkomsten!

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Comment by Marion Beltman

    Wat jammer dat ik niet aanwezig kon zijn; vele verplichtingen op 1 avond. Via twitter eea gevolgd tussentijds. Graag de volgende keer wel erbij!

31Volts [Service Design]