"Wat betekent spelen voor jou?"

Als servicedesigners beginnen we een uitdaging het liefst met een open mindset en een open vraag. Elk persoonlijk antwoord is goed, zolang het echt jouw antwoord is.
Een open vraag en vooral tijd nemen voor het antwoord leveren ons bijzondere gesprekken op. Persoonlijke aandacht levert inzichten. Andere inzichten dan bij een uitgebreid marktonderzoek dat eindigt in een dik rapport.

“Play is the highest form of research” – Albert Einstein

Wij nemen je graag mee op reis met één van onze leukste vragen en de meest fantastische antwoorden daarop. Deze compilatie laat je ervaren wat een rijkheid aan reacties en inzichten je terugkrijgt op één goede vraag…

“Mag ik je één vraag stellen?”

Juist door een schijnbaar eenvoudige vraag te stellen houd je veel ruimte voor een persoonlijk antwoord. Het is een zeer goede en laagdrempelige manier om snel met mensen in gesprek te komen.
Bij ons is de context waarin de vraag gesteld wordt zeer belangrijk, en ook de manier waarop de inzichten geanalyseerd en gepresenteerd worden. Eén persoon met een kleine flipcam of stapel post-its schrikt niet af, mensen worden juist nieuwsgierig. De geïnterviewden kregen meteen een kaart met de URL van de te maken film mee.

Andere vragen

Bekende 31Volts vragen:

  • Op een perron: “Wat ben je aan het doen?” Mensen snappen heel goed dat je niet op het antwoord “wachten” zit te wachten…
  • Bij een supermarkt: “Welk product ben jij?”
  • Aan middelbare scholieren: “Wat heb je bij je en vertel er eens iets over waarom dat belangrijk voor je is?”

Nieuwe vragen of kansen die wij zien:

  • “Wat vind jij goede service?” In verschillende contexten, bijvoorbeeld aan bezoekers of klanten van: ziekenhuizen, luchthavens, mobiele providers.
  • “Wat betekent gastvrijheid voor jou?” Aan bijvoorbeeld bezoekers van Schiphol.
  • “Wat is wachten voor jou?” Aan gebruikers van vervoeraanbieders als NS, ProRail, KLM, Rijkswaterstaat.

Welke vraag zou jij willen stellen?

En aan wie? Welke kansen zie je? Mail je kans of vraag naar energie@31v.nl en je krijgt persoonlijk antwoord.


PS. “Wat betekent spelen voor jou?”
De aanleiding tot het stellen van juist déze vraag kun je hier teruglezen.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

31Volts [Service Design]