Global Service Jam 2011

31Volts is één van de ruim 50 locaties wereldwijd waar de Global Service Jam zal worden georganiseerd.

De Global Service Jam is een introductie in het in ontwikkeling zijnde vakgebied service design. Niet door er over te praten, maar door te doen.

Service design is de werkwijze om tot waardevolle diensten te komen. Vanuit gebruikersperspectief richten service design projecten zich op het verbeteren van de algehele beleving en het verhogen van de waarde van een dienst. service design is gebaseerd op kernwaarden; human-centered, co-creatie, holistische benadering & ontwerpende attitude. Deze kernwaarden vormen de leidraad gedurende het gehele proces en tevens handleiding voor de houding en motivatie van het service design team.

Teams van over de hele wereld gaan in het weekend van 11-13 maart 2011 lokaal aan de slag met service design. Aan de hand van thema’s werken verschillende teams aan het creëren van een nieuwe dienst. En dat binnen 48 uur. Naast Utrecht wordt de Jam gehost in steden als Sydney, Tokyo, Shanghai, Istanbul, Cape Town, Sao Paulo, Antwerpen, Berlin, London, Glasgow, Toronto and Calgary, New York and San Francisco. Alle locaties

De Jam is gebaseerd op op het concept van een Jazz Jam sessie, waarbij de deelnemers, in bescheiden competitie hun vaardigheden kunnen testen, samen moeten werken en hun creativiteit en improvisatiekracht op de proef wordt gesteld. Daarnaast is het een ideaal moment om te leren van de ervaringen van collega’s, klanten en experts. “Het is niet noodzakelijk om ervaring te hebben in service design” aldus Marcel Zwiers, de organisator namens 31Volts, “willen leren, samenwerken en een uitdaging aan durven gaan, is waar het ons om te doen is.

De Jam heeft weinig richtlijnen en restricties. Op de avond van 11 maart worden de thema’s aan de lokale organisatoren bekend gemaakt. In Utrecht presenteren wij deze tijdens het diner waarna de deelnemers in groepen plannen gaan maken hoe ze hun service design project voor dat weekend gaan inrichten. 31Volts stelt haar studio ter beschikking als hoofdkantoor voor het weekend. Hier kan gewerkt worden, is er materiaal aanwezig en, inden nodig, advies beschikbaar. De studio is tevens de plek waar we elkaar ontmoeten voor lunch en diner.

Ik wil graag deelnemen!

Informatie over deelname vind je hier meer.

Voor inlichtingen kun je met Marcel contact opnemen of via twitter @marcelzwiers en @GSJ11UTR

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

31Volts [Service Design]