Minor service design op de Willem de Kooning Academie

In september 2013 start de eerste volwaardige HBO minor service design aan de Willem de Kooning Academie (WdkA), Rotterdam. De eerste minor in Nederland in ieder geval.

WdkA

31Volts heeft deze minor ontwikkeld en zal in ieder geval het eerste jaar de hoofddocent leveren. We zijn enorm trots op de WdkA dat ze de stap genomen hebben om in de vernieuwing van het onderwijs ook service design een plek te geven.

In kleine groepen gaan studenten kennis maken met alles dat met service design te maken heeft. Het zal een intensief programma voor ze worden. Van de tools en methodes tot aan het inrichten van een project en, zeker zo belangrijk, het meenemen van de opdrachtgever in de werkwijze van dit relatief jonge vakgebied.

Heb jij nog tips die we de studenten kunnen meegeven? Wat is het dat we de studenten absoluut moeten meegeven in deze minor? Heb je nog een boeken-tip ? Laat het ons weten via een comment!

Een minor is een onderdeel van het vierde jaar van de HBO bachelor. Studenten kunnen zich voor een minor inschrijven van hun keuze. Deze is hoofdopleiding overschrijdend zodat er multidisciplinaire groepen gevormd worden. Na de minor hebben de studenten nog een half jaar om hun afstudeerproject uit te voeren.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]