Service Spotlight: Cut Throat Barber & Coffee

De Service Spotlight is een podium voor dienstverleners die zich in de ogen van 31Volts positief onderscheiden. We delen hier persoonlijke ervaringen die ons verrassen, inspireren en waar we blij van worden.

Cut Throat Barber & Coffee

De knipbeurt als beleving

Midden in het centrum van Amsterdam ligt de Cut Throat Barber & Coffee. Een barbier en koffiezaak die het helemaal snapt. Direct bij binnenkomst wordt je met een glimlach verwelkomt en de, met tattoos versierde medewerkers, geven je het gevoel of je thuis komt. Terwijl je aan het wachten bent op jouw knip- of scheerbeurt geniet je van -volgens mij- één van de beste koppen koffie van Amsterdam. De inrichting brengt je terug naar de jaren ‘30 en zorgt ervoor dat je alsmaar om je heen blijft kijken. Het kan soms even duren voordat je aan de beurt bent maar als je daar eenmaal zit doet dat er eigenlijk helemaal niet toe.

De klant als kunstobject

Wat Cut Throat Barber & Coffee erg goed begrepen heeft is dat de dienst, of mijn ervaring ervan, begint voordat je in de kappersstoel zit. Waar je bij een gemiddelde kapsalon na 20 minuten weer buiten staat omdat de volgende klant al zit te wachten, wordt in deze zaak echt de tijd voor je genomen. Het lijkt of het de barbiers niet uit maakt hoe lang ze bezig zijn met 1 klant. Ze kijken puur naar het resultaat van het kapsel of de baard. Het lijkt wel of elke klant gezien wordt als kunstobject. Tijdens de knip- of scheerbeurt zingen de barbiers luidkeels mee met de muziek en nemen ze elkaar in de maling. Dit zorgt voor lachende gezichten bij medewerkers en ook bij klanten. Bij de Cut Throat Barber & Coffee hebben ze een perfecte balans gevonden tussen een stijlvolle kapsel/baard en vermaak waardoor de prijs niet eens meer belangrijk is.

3 Service Design take-outs

  • Een dienst begint al bij de voordeur. Door de inrichting, muziek en enthousiaste medewerkers begint de dienst niet als je op de stoel zit maar al bij binnenkomst.
  • Aandacht voor de kleinste details. Zoals de traditionele waterspuit die elke kapsalon gebruikt die hier vervangen is door een lege fles whisky.
  • Medewerkers die met passie en plezier werken zorgen voor tevreden klanten. Bij deze barbier uit zich dat in het luidkeels meezingen met de muziek en het perfectionisme tijdens de knip- of scheerbeurt.

Een volgende stap

Trek de beleving door en maak het resultaat deelbaar. Nog even op de foto met je nieuwe kapsel voordat je de deur uit loopt. Heb je meteen een nieuwe profielfoto voor facebook en een goede manier om de ervaring deelbaar te maken.

Ervaar het zelf!

De Cut Throat Barber & Coffee is te vinden op de Warmoesstraat 155 in Amsterdam. Kijk ook eens op hun Facebook pagina die al hun sfeer uitademt.

31Volts

31Volts

At 31Volts we love people, design and innovation. Occasionally we take the time to share our thoughts on this blog. Like what you see? Let's get in touch!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

31Volts [Service Design]