Waardevolle diensten voor jonge ouders

Welke strategie helpt ons om waardevolle diensten te ontwikkelen voor jonge ouders en deze succesvol in de markt te zetten?

Dorel

Van product naar dienst

Met welke diensten kun je jonge ouders helpen om zoveel mogelijk te genieten van en met hun kinderen? En hoe ontwikkel je echt waardevolle diensten in een van oudsher productgeoriënteerde omgeving. Deze vraag kwam vanuit Dorel, bekend van de toonaangevende merken Maxi Cosi, Quinny en Bébé Confort.

Waardevolle diensten ontwikkelen in een productgeoriënteerde omgeving. Waar begin je?

Aanpak

Dagboekstudie onder ouders

Doormiddel van een dagboek zijn de jonge ouders vanaf dag een in het proces betrokken. Hierdoor ontstond als snel een helder beeld van de uitdagingen waar ouders tegenaan lopen en de punten waar ouders juist de meeste voldoening uit halen. De dagboeken waren tevens een hele toegankelijke manier om met ze in gesprek te raken.

Interviews met medewerkers

Om het interne perspectief op kansrijke diensten in kaart te brengen hebben we interviews met Dorel medewerkers gehouden. Deze interviews zijn gebundeld in een korte documentaire die het perspectief uit alle lagen van de organisatie weergeeft. In co-creatie workshops werd dit perspectief gecombineerd met het perspectief van de ouders.

Een heldere strategie die houvast biedt en richting geeft aan de ontwikkeling van nieuwe diensten.

Resultaat

Nieuwe marktkansen

De inzichten uit het project zijn vertaald naar nieuwe marktkansen die invulling geven aan de ambitie van Dorel om diensten te ontwikkelen die aansluiten op de behoeften van jonge ouders.

Strategie voor diensten

Het project heeft een heldere strategie en een concreet stappenplan opgeleverd die Dorel de komende jaren gaat helpen om te groeien van toonaangevende producten naar waardevolle diensten voor jonge ouders.


Benieuwd hoe we kunnen helpen om jouw uitdaging te vertalen naar concrete resultaten?

Deel je ambitie
31Volts [Service Design]