Design Thinking voelen en ervaren

Help ons te ontdekken welke kansen Design Thinking biedt voor onze organisatie.

Vilans

Voorop lopen in de markt

Als toonaangevend kenniscentrum geeft Vilans continu richting aan ontwikkelingen in de zorg. Een belangrijke maatschappelijke ontwikkeling is dat er voor kwalitatief goede zorg meer vanuit mensen in plaats van processen wordt gedacht en gewerkt. Vilans heeft de ambitie om ook bij deze ontwikkeling voorop te lopen in de markt.

Aantrekkelijk leerprogramma

Vilans ziet een waardevolle rol voor Design Thinking in deze maatschappelijke ontwikkeling en wil zich deze werkwijze graag eigen maken. Samen met Vilans ontwikkelden we een leerprogramma waar medewerkers, ondanks hun zeer beperkte tijd, zich op eigen initiatief graag bij aansloten. Een programma om de theorie te leren maar ook de vaardigheid te ontwikkelen om Design Thinking in de praktijk te kunnen brengen.

Met de opzet van een Community of Practice heeft 31Volts geholpen om Design Thinking toegankelijk en toepasbaar te maken.

Aanpak - Vilans

Interne Community of Practice

Vanaf de eerste dag is de insteek geweest om medewerkers zelf het antwoord te laten ontdekken op wat Design Thinking kan betekenen voor Vilans. Hiervoor is een levendige Community of Practice opgezet waarin kennis over Design Thinking werd gedeeld en vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Design Thinking tot leven brengen

Een belangrijk aspect binnen dit project was om Design Thinking echt tot leven te brengen binnen de organisatie. Door op een centrale plek in het Vilans kantoor Design Thinking in woord en beeld zichtbaar te maken raakte iedereen steeds comfortabeler met het onderwerp. Op het intranet werden korte interviews geplaatst waarin medewerkers hun ervaringen met Design Thinking deelden.

Vilans heeft beter zicht gekregen op de manier waarop Design Thinking waarde kan toevoegen binnen nieuwe en lopende projecten.

Resultaat - Vilans

Enthousiasme en draagvlak

Het project heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van de organisatie kennis heeft gemaakt met de principes van Design Thinking. Het onderwerp zingt rond in de wandelgangen. De nieuwsgierigheid om meer te leren en het vooral zelf toe te passen is verder gegroeid. Het draagvlak dat intern ontstaan is biedt een gezonde voedingsbodem om de volgende stap te zetten met Design Thinking.

Gericht koers uitzetten

Met dit project heeft Vilans kennis opgebouwd over Design Thinking waarmee het met vertrouwen de volgende stap kan zetten. Vilans heeft nu tevens beter zicht op waar het in kan investeren om als organisatie de potentie van Design Thinking optimaal te benutten. Het project is een veelbelovende start. Nu wordt het zaak om impact te maken in de praktijk!


Benieuwd hoe we kunnen helpen om jouw uitdaging te vertalen naar concrete resultaten?

Deel je ambitie
31Volts [Service Design]