Service Strategy

Duurzame groei realiseren met een servicegeoriënteerde organisatie, daar helpen we je bij.
Service Strategy

Servicegericht denken & doen

Verandering in gang zetten naar een servicegeoriënteerde organisatie vraagt om een cultuur waarin klanten centraal komen te staan. En waarin gewerkt wordt aan creatie van waarde voor je klant en je organisatie. Bestaande opvattingen komen ter discussie te staan. Het ontwikkelen van zo’n cultuur is een strategische uitdaging die tijd en toewijding vraagt. Een proces van denken en vooral van doen.

Ontwerpen van verandering

In dienstverlening zijn het mensen die de strategische ambities waarmaken en de cultuur waarin klanten centraal staan uitdragen. We ontwerpen samen een service-strategie voor lange termijn die breed gedragen wordt binnen je organisatie. We scheppen duidelijke voorwaarden en creëren hulpmiddelen waarmee iedereen in staat is de strategie in de praktijk te brengen.

Organisatie in beweging

Eén ding weten we zeker. De beste strategie voor verandering is doen! Van ons kun je verwachten dat we je helpen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Niet met een papieren handleiding, maar met een nieuwe manier van werken waarin een servicegerichte cultuur zich optimaal kan ontwikkelen.